Tider:

Fredag    15 Mars      
14:30 Öppnar entré  
15:00 Hall insläpp
15:15 Öppningsceremoni för alla tävlande under helgen

15:45 Tävlingen börjar
21:30 Medalj ceremoni
22:00 Beräknas vara slut
Lördag    16 mars
10:30 Öppnar Entré
11:00 Insläpp till hallen
11:15 Startar tävling
21:45 Medaljceremoni
22:15 Beräknas vara slut
Söndag 17 mars
09:30 Öppnar entrén
09:45 Insläpp i hallen
10:00 Tävlingen startar
18:00 Medalj Ceremonin
19:00 Beräknas vara slut

biljetter

Nu har vi släppt biljetterna till POLE & AERIAL SM 2024! 

DELTAGARLISTA POLE & AERIAL SM 2024

HÄR KAN NI SE STARTNUMMER INFÖR SM.
STARTORDNINGAR KOMMER ATT LOTTAS UNDER FREDAGEN OCH LÄGGAS UPP SOM EN REEL PÅ VÅR INSTAGRAM.

TÄVLINGSINFORMATION POLE & AERIAL SM 2024

information inför anmälan som öppnar den 1 December och stänger den 7 Januari 2023 23:59.

För att delta i Svenska Mästerskapet i Pole & Aerial måste man vara medlem i Svenska Pole- & Aerialförbundet samt betala en tävlingsavgift. OBS! är du medlem i en förening som är kopplad till SPFB så är du automatiskt medlem i vårt förbund, då behöver du endast betala en tävlingsavgift i anmälan.

Medlemskap i förbundet kostar 550 kr och tävlingsavgiften är 550 kr. Tävlar man i grupp så är tävlingsavgiften 300 kr per person och antalet deltagare i grupp är minst 3 och max 6. OBS! Varje person måste göra en anmälan om man ska tävla i grupp, det går inte att enbart göra 1 anmälan utan samtliga gruppmedlemmar måste anmäla sitt deltagande i anmälningsformuläret. För atleter som tävlar i grupp måste man vara minst 14 år för att delta.

VIKTIGA DATUM ATT KOMMA IHÅG:

1 December -7 Januari- Anmälan är öppen
12 januari- Tävlande/ startordning dras live.
15 januari- Startordning annonseras- Där listas även vilken verksamhet/studio/förening alla atleter representerar.
31 januari kl.23:59 - Deadline för att skicka in dokument för rättning. OBS! Gäller endast Pole Sport, Aerial Pole & Aerial Sport (ej artistiska discipliner) - mer information samt länk till rättning kommer att skickas ut i välkomstbrevet via mail
16 februari kl.23:59 - Deadline för samtliga dokument för samtliga discipliner.
28 februari kl.23:59 - Sista dagen att rösta på årets utmärkelser. Mer detaljer kring detta kommer!
15-17 mars- Tävling!

PRELIMINÄRT SCHEMA FÖR TÄVLINGEN:
I dagsläget är det svårt för oss att spika ett exakt schema så dessa tider nedan är endast preliminära och kan komma att ändras:
Fredag 15 mars: kl.07.30-14.30 - Registrering
Fredag: kl.15.00-22.00 Aerial Hoop, Artistisk Hoop, Aerial Pole Sport & Artistisk Aerial Pole (repetitioner från kl.08.00)
Lördag 16 mars: kl.12.00-22.00 Artistisk Pole (repetitioner från 07.00)
Söndag 17 mars: kl.12.00-19.00 Pole Sport & Ultra Pole (repetitioner från 07.00)

DEFINITIONER
Disciplin: Detta är vilken tävling du vill tävla i. Tex Pole Sport, Aerial Hoop Sport, Artistisk Pole etc.
Division: Divisionen är svårighetsgraden t.ex. amatör, professionell, elit.
Kategori: Kategori är i princip åldersbaserat och du ska anmäla dig till den ålderskategorin som stämmer överens med din ålder den 23 Oktober 2024 (det är då VM hålls i Sverige)

REGISTRERINGEN PÅ TÄVLING
Registrering kommer att vara på fredagen den 15 mars mellan 07.30-14.30. för samtliga deltagare. Alla måste registrera sig under denna tiden oavsett när man tävlar under helgen. Så ni tänker på det när ni anmäler er.

ATLETPASS:
Som tävlande i SM kommer du få ett Atlet Pass som ni hämtar ut vid registreringen och det är personligt och är en fribiljett för helgen de dagarna ni inte tävlar.

ÖPPNINGSCEREMONI
Öppningsceremonin kommer att ske på fredagen för SAMTLIGA atleter som ska delta i tävlingen oavsett dag när man tävlar. Det innebär att samtliga atleter som tävlar under helgen MÅSTE vara på plats för registrering och öppningsceremonin på fredagen den 15e mars även om man tävlar en annan dag.
Varje studio kommer bli uppropade in på scen i alfabetisk ordning och ni kommer ha ca 10-20 sekunder på att göra något kul på scen.

INLÄMNING AV DOKUMENT
Vad/Hur ska ni lämna in era tävlingsdokument till oss, innan den 16 februari kl 23:59
Samtliga formulär/musik/bilder ska laddas upp i ett wufoo formulär EJ mailas in. Länk till detta kommer mailas ut efter anmälan har stängt i er välkomstinformation där kommer det också anges exakt vad du behöver lämna in.

HOOP RIGGING / DETALJER
Ett dokument kommer även att mailas ut till de som anmäler sig till Aerial Hoop. Det erbjuds 3 olika höjder på hoopen det vill säga man måste välja den höjd man vill ha på sin hoop av dessa tre höjder (IPSFs regel) 140cm, 170cm eller 200cm från golvet till den lägsta punkten av hoopen. Storlekar av hoop att välja mellan är: 90 cm, 95 cm eller 100cm. Detta är yttermått. Dessa ska anges vid anmälningstillfället.

FOTO:
Ole Sollie kommer finnas på plats och fotografera samtliga tävlanden. Behöver inte förbokas utan man får tillgång till en personlig mapp efter tävlingen så man kan se sina bilder och därefter bestämma om man vill köpa “loss” bilderna. Vi kommer fortfarande lägga upp 1-2 bilder per tävlande på vår hemsida. Mer information kring detta kommer att mailas ut.

VIDEO:
Vi kan erbjuda er att köpa loss er rutin från Livestream-sändningen och få filen mailad till er via Wetransfer (ca 500mb kvalitet) inom 10 dagar efter avslutad tävling. Det kostar 300 kr att köpa loss sin video och rättigheterna för den. Det betyder att du efter köpet har rätt att publicera den i sociala kanaler om du vill. (Du betalar för din video efter att du har avslutat din rutin via swish och anger då ditt namn och vilken disciplin/kategori du tävlat i. Swish detaljer meddelas närmare inpå tävlingen)

MÄNSKLIG REKVISITA I DE ARTISTISKA DISCIPLINERNA

Varje mänsklig rekvisita som ska besöka tävlingen med sin tävlande ska registrera sig samtidigt som den tävlande på plats (alltså fredag) Varje rekvisita ska betala en entréavgift på 150kr per person då får den se resten av tävlingen den dagen. Rekvisitan får endast vistas backstage under den tävlingen/disciplinen som den ska medverka i. Rekvisitan får inte bära tävlingsoverall (om rekvisitan inte är en annan tävlande i samma tävling) klädsel ska vara helsvart när rekvisitan inte står på scen (så vi kan lokalisera de mänskliga rekvisitor som är i lokalen) Observera att det är max 3 mänskliga rekvisitor per nummer och det ska ha angetts i online formuläret. Man kan alltså inte dyka upp på tävlingsdagen med mänskliga rekvisitor som inte är anmälda i förväg via formulären.

COACH/MÅLSMAN:
Vi kommer maila ut mer information ang. Målsman samt Coach när vi har mottagit era dokument. Först då kommer vi veta hur många coacher/målsmän vi kommer ha på plats samt vi vet exakt schema och upplägg på dagarna. Men räkna med att coachen/målsman kommer behöva betala en avgift för att vara närvarande under hela helgen med sina atleter. 

FUNKTIONÄRSANMÄLAN:
Redan nu kan man anmäla sig som funktionär till tävlingen. Ju fler funktionärer vi har desto färre timmar behöver funktionärerna jobba och får se mer av tävlingen. Vi hoppas att vi kan få in fler stolpstädare i år då vi märkte att ju fler personer som hjälper till med detta blir stolparna bättre tvättade och vi slipper hala stolpar. Vi letar även efter en “announcer”, backstage manager, musikteknik ansvarig etc.
Så om ni inte tänkt tävla anmäl dig som funktionär. https://forms.gle/xs7m1s1hGu2JMRTH8

BILJETTER:
Mer information kommer närmare tävlingen. Biljetter släpps den 1 februari. Det kommer då att finnas olika biljetter att välja mellan. Så som hela helgen eller till varje enskild dag.

AVHOPP:
En vanlig fråga som dyker upp tyvärr är angående avhopp, vi hoppas ju självklart att ingen kommer behöva hoppa av tävlingen. Om du mot förmodan behöver hoppa av tävlingen betalas INGA avgifter tillbaka oavsett anledning. Vi ber dig läsa igenom IPSFs NO SHOW policy vilket vi följer för denna tävling när det kommer till avhopp. No show policy finns att läsa i slutet på samtliga IPSFs regelverk.

FACEBOOK EVENT:
Gå in på eventet, -gilla, fyll i att du kommer och dela gärna med dina vänner och familj. Där kommer information om biljetterna delas så fort de är tillgängliga. https://fb.me/e/40Ph6evJ1

LIVESTREAM
Tävlingen kommer att sändas på vår kanal på Solidsport. Mer information kommer närmare tävlingen.

Vi hoppas att vi får se dig delta på Pole & Aerial SM 2024!

Väl mött!

Tävlingskommittén